Trending

Op zoek naar de ideale zakelijke autoverzekering?

Iedereen die met een gemotoriseerd voertuig op de openbare weg wil rijden, moet deze wagen verzekeren. Ook wanneer je een auto voor je bedrijf gebruikt, moet je deze bedrijfsauto verzekeren. Ondanks dat je verplicht bent om een verzekering voor je auto af te sluiten, wil dat niet zeggen dat iedereen met dezelfde polis uit de voeten kan. Integendeel zelfs. Wat voor de een de perfecte polis is, is voor de ander maar half toereikend. Hoe dit komt en wat voor jou de beste verzekering is, leggen we je in dit artikel graag uit. Wij hopen dat je na het lezen van dit stuk eenvoudig en snel een verzekering kunt samenstellen. 

Niet het merk, maar de leeftijd van je auto is belangrijk

Of je nu een bestelbus- of een vrachtwagenverzekering afsluiten wil, het is belangrijk om te weten hoe oud je voertuig precies is. Dit omdat je verzekeraar de polissen ingedeeld heeft in drie leeftijdscategorieën. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je voertuig. Naarmate de jaren verstrijken, zal de dagwaarde van je auto namelijk minder worden. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een gloednieuwe auto heeft nog een hoge dagwaarde waardoor deze de moeite van het herstellen waard is als je veel schade opgelopen hebt. Voor oude auto’s geldt juist dat het vaak veel voordeliger is om een ander exemplaar aan te schaffen. Het spreekt voor zich dat dit ook gevolgen heeft voor je verzekering. Nieuwe auto’s worden doorgaans zeer uitgebreid verzekerd, terwijl oude wagens genoeg hebben aan een pakket waarmee ze enkel andere schadevrij kunnen stellen. Kies dus het juiste pakket zodat je krijgt wat je nodig hebt, maar waarmee je ook voorkomt dat je scheef verzekerd bent. 

Uit welke opties kun je allemaal kiezen bij je verzekeraar? 

Je verzekeraar hanteert drie opties binnen de basisverzekering voor je auto. De eerste is bedoeld voor auto’s die maximaal zes jaar oud zijn. Deze wagens krijgen vaak een allriskverzekering omdat deze alle vormen van schade dekt, dus ook wanneer je deze schade zelf hebt veroorzaakt. Voor auto’s tussen de zes en negen jaar, wordt vaak gekozen voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze polis kun je geen schade laten herstellen die je tijdens een aanrijding die jij veroorzaakt hebt laten herstellen, maar wel wanneer je schade hebt als gevolg van brand, een inbraak of een aanrijding met een loslopend dier. Tot slot is er de WA-basisverzekering voor auto’s ouder dan negen jaar. Met dit pakket voldoe je, zoals reeds aangegeven, enkel aan je wettelijke plicht.

Toevoegen aan je polis wat je goed kunt gebruiken 

Wist je dat je naast de basisverzekering ook nog extra verzekeringen kunt kiezen? Deze aanvullende dekkingen zorgen ervoor dat je nog meer uit je bedrijfsautoverzekering kunt halen. Kies bijvoorbeeld voor de inzittendenverzekering. Rijdt er regelmatig iemand met je mee, dan weet je zeker dat ze altijd gedekt zijn tegen schade. Vervoer je veel materialen, gereedschappen en andere waardevolle dingen? Neem dan de eigen vervoerverzekering. Hiermee kun je schade laten uitkeren door je verzekeraar waardoor je zelf niet voor deze kosten hoeft op te draaien. Wil je meer weten over alle aanvullende dekkingen? Kijk dan even op de site van je verzekeraar. Hier vind je meer info en hier kun je ook gelijk je polis afsluiten. Als je vragen hebt, staat er altijd iemand van de verzekering klaar om te helpen.