Trending

Finance vs lease car

Als een ondernemer je inzetten voor het dragen van een auto, dan heb je twee opties om dit te doen: financiële of leasen. Hoewel beide mogelijkheden voordelen met zich meebrengen, zijn er ook verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van de juiste keuze. In deze blog bekijken we de voordelen en nadelen van een financiële of leasauto voor entrepreneurs.

Eerst en vooral, wanneer je kiest voor financiële auto’s, dan zul je eerst het volledige bedrag moeten betalen voordat je de auto krijgt. Dit kan echter ook voordelig zijn, omdat je de auto op lange termijn eigendom kunt maken. Als je niet in staat bent om het bedrag in één keer te betalen, dan kun je ook kiezen voor een lening of krediet om de aankoop te financieren.

Aan de andere kant, als je ervoor kiest om een auto te leasen, hoef je geen grote investering te doen voordat je de auto in bezit krijgt. In plaats daarvan kun je genieten van maandelijkse betalingen die bijna net zo laag zijn als wanneer je het voertuig zou financieren. Daarnaast is het veel makkelijker om uit de leaseovereenkomst als er iets verandert in de financiële situatie van de onderneming. Je bent dus veel flexibeler als je besluit om te leasen.

Echter, over het algemeen is leasing duurder op lange termijn dan financiële auto’s. Ook moet je er rekening mee houden dat er meestal extra kosten verbonden zijn aan leasingcontracten, zoals verzekering en onderhoudskosten. Daarom is het belangrijk dat elke ondernemer goed nadenkt over hun specifieke behoeften en financiële situatie voordat ze een beslissing maken over welke vorm van vervoer geschikter is voor hen.

Kortom, financiële of leaseauto’s zijn beide goede opties voor entrepreneurs die op zoek zijn naar vervoer. Afhankelijk van hun persoonlijke situatie en behoeften moet elke ondernemer goed nadenken over welke optie bij hen past voordat ze eindelijk een beslissing nemen.

Welke financiële voordelen heb je als klant van een leaseauto?

Als een ondernemer kiest voor een leaseauto, heeft hij voordelen ten opzichte van een financiële auto. Ten eerste hebben ze de mogelijkheid om lage maandelijkse betalingen te doen, die bijna net zo laag liggen als wanneer je het voertuig zou financieren. Dit kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren en helpt om de budgetten van een bedrijf onder controle te houden.

Ten tweede biedt leasing meer flexibiliteit dan financiële auto’s. Als de financiële situatie van de onderneming verandert, is het veel gemakkelijker om uit de leaseovereenkomst te stappen dan wanneer je het voertuig financiert. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden om hun vervoer aan te passen aan veranderingen in hun bedrijf.

Daarnaast is leasing ook vaak gunstiger als het gaat om verzekering en onderhoudskosten. Soms bestaat er de mogelijkheid om deze kosten in de maandelijkse leaseprijs in te sluiten, waardoor er niet nog extra betalingen hoeven plaats te vinden.

Ten slotte biedt leasing vaak meer opties voor hoe lang je de auto wilt gebruiken. Voor sommige ondernemers is dit een belangrijk voordeel omdat ze na verloop van tijd eenvoudig kunnen overstappen naar een andere auto als hun behoeften of budgetten veranderen.

Wat zijn de belastingvoordelen van het leasen van een auto?

Een van de voordelen van het leasen van een auto voor ondernemers is dat ze de voordelen kunnen benutten die samenhangen met het afschrijven van het voertuig. Ondernemers kunnen een deel van hun leaseprijs als aftrekpost opnemen op hun bedrijfsbelastingaangifte voor de kosten van het voertuig. Dit kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren, waardoor het voertuig betaalbaar wordt voor ondernemers.

Daarnaast kunnen ondernemers ook voordeel halen uit fiscale voordelen voor vlootlease. Wanneer een bedrijf meer dan twee voertuigen exploiteert, kan het deze aankopen samengevoegd laten leasen, waardoor alleen één maandelijkse betaling vereist is. Dit kan ook een aanzienlijke kostenbesparing opleveren voor ondernemers die meerdere auto’s gebruiken.

Verder biedt leasing ook bepaalde belastingvoordelen voor zakelijke autoleasing. Als een ondernemer zijn auto leaset, zal de belastingaangifte alleen gebaseerd zijn op de leaseprijs, niet op de waarde van het voertuig. Dit kan een aanzienlijke belastingbesparing opleveren, omdat de waarde van het voertuig vaak hoger is dan wat er wordt betaald in maandelijkse betalingen.

Tot slot biedt leasing ook fiscale voordelen voor privé-gebruik. Als een bedrijf eigenaar is van een auto en dit voertuig wordt gebruikt door meerdere personen, zoals directeuren of werknemers, zal de belastingaangifte alleen gebaseerd zijn op de leaseprijs in plaats van de waarde. Dit kan ook een aanzienlijke kostbesparing opleveren in vergelijking met wanneer je hetzelfde voertuig had gekocht.